Circle
Never stop asking Person

de lovk

 

optimale ontwikkeling van het schipperskind

 

Tim zit met zijn vader in de stuurhut. “Een, twee, drie, vier, vijf! Ik tel vijf rode driehoeken papa." Terwijl door de ramen te zien is hoe het schip de rivier volgt zijn vader en zoon met school bezig. Tim vaart met zijn ouders mee op een binnenvaartschip en leert aan boord alles wat hij in groep 1 en 2 op de basisschool ook zou leren.

School aan boord en aan wal

 

De LOVK verzorgt onderwijs voor varende kinderen. Zij leveren maatwerk voor elk kind en dragen op deze manier bij aan een probleemloze doorstroming naar het reguliere basisonderwijs. De kern van het onderwijs wordt gegeven door ouders zelf aan boord, maar daarnaast faciliteert de LOVK ook in klassikaal onderwijs op speciale ligplaatsscholen.   

 

“Ik geloof in de groei van iedereen”, vertelt Anita van Laren, directrice van de LOVK. Zij ziet groei bij de ouders die lesgeven aan boord, groei bij de leerlingen maar ook persoonlijke groei bij mentoren. Wij begrijpen heel goed waarom de mensen van de LOVK doen wat ze doen. Daar willen wij hen graag bij helpen.   

 

lovk schip resized (2).jpg

 

Digitaal kinddosier en wederzijds enthousiasme

 

Lienke van Dijk - coördinator afstandsonderwijs en Innovatie bij de LOVK en de drijvende kracht achter onze samenwerking - vertelt dat (online) samenwerking met het team, ouders en externen enorm belangrijk is. "Ons doel hiermee is natuurlijk het optimaal helpen ontwikkelen van het schipperskind!", legt ze uit. Voor de LOVK is niet alleen online samenwerking maar ook het beheren van documenten zoals leerlingendossiers en voortgangsrapporten natuurlijk erg belangrijk. Toen we tijdens de demo een voorbeeldinrichting van een digitaal kinddossier lieten zien was er dan ook meteen sprake van wederzijds enthousiasme.   

 

Schoon schip maken

 

De LOVK kwam bij Thysia terecht via onze gezamenlijke infrastructuurpartner Lucrasoft. Met behulp van Microsoft SharePoint gaan wij de LOVK helpen schoon schip te maken. Soepele online samenwerking en alle belangrijke bestanden veilig op één plek. Eén platform waar ouders en mentoren direct kunnen vinden, inzien en aanpassen wat voor hen van belang is. “Dat is de kracht van een platformaanpak", vertelt directeur van Thysia Kristian de Lange. Hierdoor hoeft er geen energie meer verloren te gaan aan vertragende administratieve processen en kunnen de mentoren al hun aandacht geven aan hun leerlingen en aan het geven van goed onderwijs. Want dat is natuurlijk waar zij het voor doen.

 

Luisteren en meedenken

 

"Er was meteen een klik toen we de eerste keer bij de LOVK kwamen.", vertelt consultant Reindert. "Nadat de keuze op Thysia gevallen was vertelden ze voor ons te hebben gekozen omdat we écht meedachten. We kwamen geen kant en klare oplossing verkopen maar we kwamen om te luisteren. Dit maakt mij trots. Als enige organisatie in Nederland die verantwoordelijk is voor het onderwijs aan varende kinderen tussen de drie en zeven jaar is de LOVK uniek. Gaaf om voor zo'n bijzondere organisatie te werken!" 

 

Wij gaan alle zeilen bijzetten om mooie oplossingen voor de LOVK te ontwerpen en te implementeren. Het belooft een mooie samenwerking te worden!