Circle
Never stop asking Person

DO-IT

 

een bedrijf met een missie

 

 

DO-IT heeft haar Y helder voor ogen. Als leidende organisatie in de import en export van biologische voedingsingrediënten en consumptiegoederen wil ze bijdragen aan een duurzamere samenleving.

DO-IT is van mening dat we kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld door middel van biologische landbouw en handel in biologische grondstoffen en consumentenmerken. Zij streven naar kwalitatief gecertificeerde biologische producten, kwaliteit van leven voor de boer en behoud van de aarde voor toekomstige generaties.  

 

Om zo’n mooie visie te verwezenlijken moet je er als bedrijf natuurlijk voor zorgen dat je bedrijfsprocessen zo goed mogelijk verlopen. Je laten belemmeren in je missie door gebrekkige infrastructuren is natuurlijk enorm zonde. Daarom helpen wij deze organisatie graag verder.  

 

Van kwaliteitsmanagement naar certificatenbeheer
 

DO-IT en Thysia kwamen in de eerste instantie in contact tijdens een oriëntatie voor een nieuw kwaliteitsmanagement systeem (KMS). Tijdens de gesprekken die daarop volgden bleek dat we elkaar vooral vonden op de mogelijkheden tot procesverbetering binnen de afdeling kwaliteit. Bij alle klanten in de biologische sector is het beheren van specifieke certificaten een erg belangrijk proces. Dit certificatenbeheer raakt immers  verschillende interne afdelingen, systemen en de samenwerking met leveranciers en klanten. Onze consultants ontwerpen en automatiseren dit proces. Er zal hierdoor veel tijd bespaard gaan worden in de bewaking, verwerking en distributie van certificaten.  

 

“We willen zelf ook onderhoud en aanpassingen kunnen verrichten” 
 

“Onze processen structureel verbeteren en zo een efficiënte slag maken is heel belangrijk.” Vertelt Arjon Kalter, Interim Manager bij DO-It. “Het configurabele karakter en de krachtige integratiemogelijkheden van K2 spreken ons aan. We willen zelf ook onderhoud en aanpassingen kunnen verrichten zonder geprogrammeerd maatwerk. Hierdoor blijven we flexibel en leggen we een goede basis voor andere procesverbeteringen.”