Circle
Never stop asking Person

eosta

 

de idealist die oceanen oversteekt 

 

Eosta is distributeur van verse biologische groente en fruit. Het bedrijf is een innovatieve pionier in de biologische sector met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente. Eosta werkt samen met meer dan duizend telers op zes continenten en bedient internationaal grote retailers en natuurvoedingsketens. Elf jaar geleden was Eosta de eerste klant van Thysia met een telersportaal. 

 

2018 was een bijzonder jaar voor Eosta. Het bedrijf won dat jaar namelijk verschillende prijzen op het gebied van duurzaamheid, verhuisde naar een nieuw pand en kreeg bezoek van koningin Maxima. Thysia ondersteunt Eosta door de bedrijfsprocessen en online samenwerking te innoveren. Zo zijn we recent samen gestart met een eerste toepassing van Robotic Process Automation (RPA).

In de loods van het nieuwe pand van Eosta worden vele soorten biologische groenten en fruit ontvangen, verpakt en uitgeleverd volgens de specifieke wensen van de internationale afnemers.  

 

“We hebben al veel processen met hulp van Thysia geautomatiseerd”, vertelt Joan Duffhues, ICT Manager van Eosta. “Onze logistieke en financiële transacties worden ondersteund door het ERP systeem. Ter aanvulling daarop hebben we samen met Thysia verschillende andere processen geautomatiseerd. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn een telersportaal, het certificatenbeheer, de verwerking van inkomende facturen en het beheren van klant specifieke wensen en eisen voor de levering van bepaalde merken en artikelen.” Eosta en Thysia hebben gezamenlijk gekozen voor Microsoft Sharepoint en het K2 voor Business Process Management als basis voor deze oplossingen.  

Vanwege de strategische focus op procesinnovaties heeft Thysia haar dienstverlening onlangs uitgebreid met Robotic Process Automation, ofwel RPA. Met RPA kun je slimme software (robots) configureren die repetitieve taken automatisch verrichten. Zo kunnen robots inloggen op systemen, informatie lezen en invoeren, files verplaatsen, e-mails versturen en nog veel meer. De robots helpen je dus in het routinematige werk. Op deze manier zal je meer tijd ter beschikking hebben om je kerntaken uit te voeren en dat is een stuk leuker werken, toch? 

 

RPA is een welkome aanvulling op Business Process Management en het bestaande applicatielandschap. De robot toepassingen kunnen namelijk onderdeel zijn van een compleet bedrijfsproces dat geautomatiseerd kan worden met K2. Als platform voor RPA heeft Thysia gekozen voor marktleider UiPath. K2 en UIPath zijn technologiepartners en beide platforms integreren standaard met elkaar.  

 

De toepassingsmogelijkheden van deze nieuwe technologie bij Eosta zijn samen met Thysia besproken. Volgens Joan Duffhues ontstonden er direct allerlei ideeën. “Op de afdelingen customer service, artikelbeheer en finance spelen verschillende vraagstukken die zich heel goed lenen voor RPA.” Denk bijvoorbeeld aan repeterende taken waarbij gebruikers iedere dag, week of maand informatie vanuit Excel moeten overtypen naar hun ERP-systeem. Hierbij moeten zij onnodig veel klikken om alle velden in te vullen. “Dit soort taken waren op de traditionele manier vaak lastig te automatiseren, omdat je dan te maken krijgt met maatwerk in ERP of met complexe interfaces, die lastig te bouwen en beheren zijn.” 

 

”Aangezien deze toepassing volledig nieuw is voor Eosta, doen we eerst een pilot” vertelt Joan Duffhues. “Daarin zullen lotnummers automatisch door de software robot worden ingevoerd in ons ERP-systeem. Dit scheelt ons enorm veel klikken, knippen en plakken. In de pilot gaan we dit proces samen met Thysia innoveren met UIPath. Dit kunnen we heel snel realiseren en biedt ons direct veel toegevoegde waarde.”