De idealist die oceanen oversteekt

 

Circle
Never stop asking Person

eosta

 

de idealist die oceanen oversteekt 

 

Ze worden ‘een idealist in de wereld van het fruit’ genoemd. Een mooie titel voor een bedrijf dat als missie heeft bij te dragen aan gezonde voeding, een beter milieu en sociale verantwoordelijkheid.  

Thysia is tien jaar geleden begonnen met Eosta als eerste klant. Nog steeds helpen wij hen verder in hun groei en ontwikkeling, en zij ons. Eosta is marktleider op het gebied van import van overzees biologisch fruit en export van biologische Nederlandse groenten. Zij fungeert als innovatieve ketenregisseur voor meer dan duizend telers op zes continenten. Dan is een goede onderlinge communicatie tussen het bedrijf en de telers natuurlijk essentieel.  


Van fax naar telersportal  


Voorheen verliep communicatie met telers vooral via de fax, wat resulteerde in een hoop gedoe en dubbel werk. Het was de vraag aan Thysia om voor een oplossing te zorgen die aansloot bij de wens van Eosta: een specifiek telersportal waarbij het niet om de verkoop maar juist om de inkoop gaat. Een portal op basis van Microsoft SharePoint met naadloze integratie met het ERP-systeem was ons antwoord. 


“De kracht van Thysia is de combinatie van kennis en ervaring in de ERP- én portalwereld,” aldus Joan Duffhues, ICT Manager bij Eosta. “Wij hebben grote vooruitgang geboekt met de telersportal en werken nu veel efficiënter. Ook zijn alle gegevens direct inzichtelijk en meetbaar op één plek te vinden.”  


“Dit is nog maar het begin” 


“Dit is nog maar het begin. In de toekomst gaan we dit interactief online medium verder uitbouwen.” vertelde Duffhues ons alweer 10 jaar geleden. Hij had gelijk: het was nog maar het begin.