Circle
Never stop asking Person

jewometaal

 

een ijzersterke toekomst

 

Jewometaal richt zich op de inkoop, verwerking en verkoop van roestvrij staal en schroot. Hun doel is om een innovatieve, betrouwbare en flexibele partner te zijn die de wensen van leveranciers en klanten ziet als nieuwe uitdagingen. Deze intentie heeft Jewometaal tot een van de wereldwijde marktleiders in hun branche gemaakt en zij is vastbesloten om op deze manier verder te groeien. 

Dubbele archiefkasten en weinig transparantie  


Met 75 medewerkers en op jaarbasis circa 5.000 inkoopcontracten en 16.000 creditnota’s heeft het bedrijf een enorme hoeveelheid ongestructureerde data. Voorheen verliep het inkoopproces erg omslachtig doordat alle contractdocumenten, correspondentie en facturen op papier werden verzameld. Deze werden opgeslagen in papieren dossiers, welke enkele honderdduizenden documenten bevatten.  

 

 “Contractdocumenten werden op meerdere afdelingen uitgeprint. Hierdoor zijn dubbele archiefkasten ontstaan. Het terugvinden van informatie korstte veel tijd. Informatie was niet eenvoudig in te zien en we misten transparantie in onze informatie.”, vertelt Jeroen Hooft, IT manager bij Jewometaal. 

 

 
Een efficiëntere werkwijze bespaart tijd en geld  

 

Thysia heeft dit probleem opgelost door gebruik te maken van Document Management software. Alle inkoopcontracten worden aangemaakt in Dynamics NAV, het ERP-systeem. Deze worden automatisch geüpload op SharePoint waarna er een workflow start voor accordering. Na het genereren van de  handtekening is deze klaar voor verzending aan de leverancier.  

 

Alle documenten die men daarna ontvangt van de leverancier, zoals facturen en paklijsten, worden bij  binnenkomst gescand. De informatie wordt door de software gecontroleerd, gevalideerd en digitaal  opgeslagen. Vervolgens worden de documenten automatisch geplaatst in de juiste inkoopdossiers op  SharePoint. Bij ontvangst van de goederen start automatisch de voorbereiding van de uiteindelijke  betaling aan de leverancier. 

 

Een ijzersterke toekomst  

 

Dankzij het digitaliseren van inkoopcontracten en -facturen heeft Thysia Jewometaal klaargestoomd voor de toekomst.