Hoe BPM aanvult op ERP bij Banken Champignons

 

Circle
Never stop asking Person

Hoe BPM aanvult op ERP bij Banken Champignons

Banken Champignons heeft gekozen voor Thysia en K2 voor business process management (BPM). Het eerste project op het nieuwe platform betreft een nieuw web portaal en mobiele Apps voor de telers.

 

 

Over Banken Champignons

 

Banken Champignons is uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande internationale teelt- en handelsbedrijven in champignons, paddenstoelen en paddenstoelenspecialiteiten. Naast de eigen teeltbedrijven beschikken zij over een groep telers die exclusief voor hen telen. Ruim 650 ton verse paddenstoelen worden wekelijks markt gereed gemaakt en afgeleverd bij de (inter)nationale retail, foodservice, im- en exporteurs en groothandelaren. De kwaliteit van de verse producten is op hoog niveau gegarandeerd doordat wordt voldaan aan diverse kwaliteitseisen. 
 

 

Digitale innovatie en procesverbetering

 

Banken is toe aan de volgende stappen in de informatievoorziening. De wens bestaat om de productiviteit van de medewerkers verder te verhogen en eenvoudiger online samen te werken met telers, klanten en overige partners.

De organisatie gaat binnenkort over op een nieuwe versie van Microsoft Dynamics NAV in combinatie met SI Foodware. SharePoint werd reeds gebruikt voor de interne samenwerking en het beheren van documenten. In aanvulling hierop gaan Banken en Thysia de frontoffice processen snel en flexibel innoveren met het K2 platform voor BPM & Apps.  

In het ICT landschap ontstaat op deze manier een nieuwe "schil' van toepassingen. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de bestaande mogelijkheden van SharePoint en het backoffice. 

 

 
Waarom deze keuze?

 

Alfred van Doorn, applicatiebeheerder bij Banken, vertelt waarom gekozen is voor Thysia en K2. "Ons oude telersportaal was aan vervanging toe. We wilden naar een flexibele oplossing die eenvoudig te beheren is. Vanwege onze Microsoft gebaseerde ICT landschap hadden we voorkeur voor SharePoint. We kenden Thysia via onze ERP partner Schouw Informatisering en vroegen hen om mee te denken. Thysia keek samen met ons in de breedte naar de behoeften. Daar kwam een nieuwe richting uit…."

In aanvulling op het nieuwe ERP systeem bleken er namelijk aanknopingspunten voor een platform benadering. Op de wensenlijst staan onder andere de (mobiele) invoer van kwaliteitsinformatie, een klantenportaal, diverse HR processen, master data management en vervanging van Excel lijsten. Dit zijn allemaal toepassingen die te maken hebben met meerdere informatie silo's en afdelingen.

"Deze processen zijn niet geschikt om in standaard ERP onder te brengen en we wilden ook zo weinig mogelijk maatwerk meer in ERP", zo stelt van Doorn. "En we zitten eerlijk gezegd ook niet te wachten op nieuwe "eilanden" die we weer allemaal aan elkaar moeten knopen…" De platform benadering van Thysia bood de uitkomst voor dit architectuur vraagstuk. In het nieuwe ICT landschap wordt nu een flexibel frontoffice platform toegevoegd.

 

 
De kracht van het K2 platform

 

Dit frontoffice platform bestaat uit SharePoint en K2 technologie. SharePoint biedt de basis voor portalen en document management. K2 is het kloppend hart voor de processen en mobiele Apps. Met K2 worden digitale formulieren, werkstromen en integraties snel en flexibel gerealiseerd. Dit wordt gedaan door middel van configuratie, dus zonder te programmeren. K2 is dan ook een zogenaamd "low code platform". Ook voor Banken bleek dit grote voordelen te hebben:

"Als middelgroot bedrijf hebben we geen eigen software ontwikkelaars in dienst. Bij ICT leveranciers merken we dat de kosten snel oplopen als er sprake is van geprogrammeerd maatwerk… Met K2  hebben we het voordeel dat we allerlei toepassingen snel en flexibel kunnen realiseren en beheren. Ook wordt het veel eenvoudiger voor de gebruikers. Ze krijgen taken en informatie op maat aangeboden in eenvoudige schermen en zowel via het web als mobiel. Daarbij maakt het niet uit of de informatie op de achtergrond afkomstig is uit (of vastgelegd wordt in) een achterliggend systeem."  

 

 

De keuze voor Thysia

 

"Snel processen kunnen innoveren is strategisch belangrijk voor Banken", vertelt Rob Banken, directeur-eigenaar van Banken Champignons. "Onze organisatie zet in op innovatie, in aanvulling op onze constante hoge kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Dit doen we samen met onze klanten, telers en partners. We opereren steeds meer in een netwerk en we wensen daarin nog beter online samen te werken. Een goed voorbeeld hiervan zijn aanleverprognoses van onze telers. In dergelijke situaties willen we onze processen kunnen innoveren over organisaties en systemen heen."

Rob Banken licht toe waarom gekozen is voor Thysia. "We kenden Thysia vanuit hun samenwerking met andere klanten in onze sector. Ze kennen de vraagstukken goed en zijn zeer ervaren in de integratie met het backoffice. In de oriënterende fase hebben we vastgesteld dat de platformbenadering van Thysia goed past bij ons. Bovendien zijn ze snel en pragmatisch. En dat is afgelopen periode wel gebleken. We hebben de eerste versie van ons nieuwe telersportaal in 'no-time' gerealiseerd. Nu gaan we dat 'finetunen' en zijn we ruim op tijd klaar voor de geplande live-datum. Met dit platform en partnership kunnen we onze business sneller helpen met procesverbeteringen."

 

 

Over Thysia

 

Thysia is strategisch partner van K2 en Microsoft en richt zich op digitale innovatie. We zijn gespecialiseerd in frontoffice toepassingen op het SharePoint en K2 platform. Wilt u meer informatie of eens met ons spreken over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan hier contact op.