Circle
Never stop asking Person

 

Nintex neemt K2 over, wat houdt dat in? 
 

Heb je het al ergens gelezen? Zo niet, dan zal dit overnamenieuws je zeker verbazen. Een  spectaculaire ‘move’ van Nintex om K2 over te nemen. Ze worden nu samen in één klap de grootste (private) speler in procesautomatisering.  

 

De transactie werd twee weken geleden aangekondigd. Thysia heeft inmiddels gesproken met ‘executives’ van de nieuwe combinatie. Afgelopen donderdag werden meer details bekend over de productstrategie. Daarom is dit een goed moment om de achtergrond en onze visie bij de overname met je te delen. 

Wat houdt de overname in? 

 

Laten we beginnen met wat de overname betekent voor bestaande klanten van K2. Nintex waarborgt de continuïteit van het K2 platform. Dat blijkt uit het volgende: 
 

  • Nintex ziet K2 Five als een strategisch product voor proces management in ‘on premise’ en hybride omgevingen. Nintex blijft investeren in dit platform om het succes van haar nieuwe klanten verder uit te bouwen. 

  • De (publieke) cloud producten van beide partijen blijven voorlopig naast elkaar bestaan. Op termijn zullen deze naar elkaar toegroeien in één cloud platform. 

  • Bestaande support en onderhoudsprogramma’s blijven gehandhaafd. 

 

Belangrijke toevoeging is dat Nintex een breder portfolio heeft aan oplossingen voor proces automatisering. Met onder andere process mapping, document creatie en digitale handtekeningen. Deze aanvullende producten komen nu beschikbaar voor K2 klanten en partners. Dit biedt dus extra mogelijkheden voor je proces management vraagstukken. 

 

Klanten van Nintex en K2 zijn vanaf nu lid van een wereldwijde community met maar liefst 14.000 organisaties die de platforms gebruiken om hun processen continue te verbeteren. 

 

Veel voorkomende vragen en antwoorden voor K2 klanten vind je via deze link.  

Waarom neemt Nintex K2 over? 

 

Nintex en K2 zijn beide bekende namen in het Microsoft ecosysteem. Ze zijn allebei leidend op het gebied van proces automatisering. Door de overname neemt het marktaandeel van Nintex natuurlijk enorm toe. Maar er zit meer achter. 

 

Beide partijen zijn partner van Microsoft, ze gebruiken Microsoft technologie en leveren producten en diensten in aanvulling op Office 365 en Azure. Met het Power Platform heeft Microsoft ook stappen gezet in workflow management en low code/no code ontwikkeling.  

 

K2 wordt -ook door leidende analisten als Gartner en Forrester- gezien als een belangrijke speler op het gebied van Business Process Management. De kracht van het K2 platform is voor Nintex belangrijk in de strategie om de toegevoegde waarde uit te bouwen. Of, anders gezegd, niet concurreren met Microsoft maar relevant blijven door aan te vullen. 

 

Daarom gaat Nintex de ‘kip met de gouden eieren’ niet slachten. K2 platform wordt gecontinueerd en slim gecombineerd met het bredere eigen productengamma. Dit past perfect in de strategie van Nintex die opvalt door zowel autonome groei als overnames. 

 

 

 

Hoe ziet Thysia de combinatie? 
 

Thysia helpt (middel)grote organisaties met proces innovatie, online samenwerking en documentenbeheer. Dit doen we met technologie van Microsoft en K2.  

 

We hebben veel ervaring met workflow management en kregen vaak de vraag hoe K2 zich tot Nintex verhoudt. Dit hebben we uitgewerkt in een paper, dus als je hier uitgebreide informatie over wil, dan kun je dit document bij ons aanvragen. Vooral de architectuur, integreerbaarheid en de goede product ondersteuning waren doorslaggevend. 

 

De achtergrond van de overname bevestigt onze visie. Het is voor onze klanten en onszelf goed nieuws dat er producten bijkomen vanuit het Nintex portfolio. Bovendien biedt de combinatie meer slagkracht voor innovatie en samenwerking met meer dan 14.000 klanten. 

 

‘Last but not least’ geloven wij dat techniek een middel is en geen doel op zich. De ontwikkelingen in de technologie gaan snel, wij helpen je graag om de juiste keuzes te maken. Met jouw vragen als startpunt. Waar is je bestemming? Waar wil je naar toe? Daarover gaan we graag in gesprek en we gaan samen op reis met onze klanten. 

 

Volgens ons wordt het een mooie reis met nieuwe mogelijkheden voor Nintex en K2 klanten. Wil je in gesprek over jouw specifieke situatie? Bel of mail ons gerust voor een afspraak.