Circle
Never stop asking Person

Marianne en haar software robot 

 

 

 

 

Even voorstellen, ik ben Marianne en werk sinds 2012 bij Thysia als financieel medewerkster. Acht jaar geleden startte ik met de boekhouding, door de groei van het bedrijf is mijn takenpakket in de loop van de jaren uitgebreid. Er kwamen HR zaken bij en op financieel vlak ben ik meer vooruit gaan kijken in samenwerking met hele team. 

Dat betekende ook dat ik het drukker kreeg. Net zoals we dat bij onze klanten doen, hebben we dat opgelost door te kijken waar het slimmer en sneller kon. Een leuk voorbeeld hiervan zit in onze maandafsluiting. Daar zetten we nu een software robot voor in en dat werkt supergoed! 

 

Toen we een tijd geleden met Robotic Process Automation begonnen, was het me trouwens niet gelijk duidelijk. RPA met software robots, wat is dat? Mijn collega Robbert Wellen legde me uit dat het eigenlijk slimme programmaatjes zijn, die alles kunnen doen wat ik ook met de computer doe. Vooral als het steeds hetzelfde is en het me veel tijd kost. Robbert zei dat ik het moest zien als een ‘virtuele medewerker’ die me helpt met het saaie werk.  

 

We hadden al snel een goed voorbeeld te pakken. Elke maand draai ik de kolommenbalans uit het financiële systeem. De cijfers hieruit zet ik dan over in onze management rapportage. Daarbij moet ik goed opletten dat de totaaltellingen blijven kloppen. Mijn collega’s bouwden hier binnen één dag een robot voor. Voor de gein hebben we haar Sara genoemd.  

 

Met één druk op de knop komt ze in actie en ze zet supersnel en foutloos onze management sheet klaar. Als basis gebruikt ze natuurlijk de kolommenbalans uit ons boekhoudpakket. 

Dat saaie klusje hoef ik nu niet meer te doen waardoor ik meer tijd heb voor andere dingen!