Circle
Never stop asking Person

SOFTWARE ROBOTS HELPEN JE MET 

 

ROUTINEMATIGE KLUSSEN

 

September 2019

 

Als je door een fabriek loopt en je ziet mensen veel repeterend werk doen dan denk je “kan dat niet anders?” Door slimme machines is al veel handmatig werk geautomatiseerd. Opvallend genoeg is de automatisering op kantoor vaak minder ver gevorderd. Als je ‘inzoomt’ op de dagelijkse werkzaamheden, dan zie je nog veel handmatig werk. Routinematige en terugkerende werkzaamheden zijn vaak niet (goed) geautomatiseerd. Het gevolg? Veel overtypen vanuit Excel naar het ERP (of andersom). Files uit mails halen, ergens opslaan en dan iemand een mailtje sturen... Zonde van de tijd,  hoge foutkans, saai werk terwijl je liever iets anders doet. Dat kan veel slimmer: software robots je kunnen helpen bij het routinematige werk.

 

Wat zijn software robots? 

Software robots zijn slimme stukjes software, die repetitieve taken voor je kunnen doen. Geen fysieke robots dus, maar intelligente programmatuur die je helpt in je werk. Zo kunnen robots inloggen op systemen, informatie lezen en invoeren, files verplaatsen, e-mails versturen en nog veel meer. Ze zijn supersnel, 24/7 beschikbaar en maken geen fouten. De volledige naam van deze nieuwe technologie is Robotic Process Automation, ofwel RPA. Dit kent ‘attended’ robots die je zelf bedient en die je ondersteunen op je werkplek. Ook zijn er ‘unattended robots’ die op de achtergrond draaien zonder menselijke tussenkomst. Bijvoorbeeld voor een batchverwerking die volledig automatisch gebeurt in de nacht. 

 

Waarom is Thysia gestart met RPA? 

Thysia is gespecialiseerd in proces innovatie. In de afgelopen 10 jaar zijn deze oplossingen gebaseerd op 2 ‘blokkendozen’, namelijk het SharePoint platform van Microsoft en het K2 platform. Het backoffice (ERP) zorgt voor de financiële en logistieke transacties. SharePoint neemt de niet-gestructureerde content voor haar rekening. De vraag is vervolgens: hoe werken mensen samen met die data en aan die documenten, en wat moet ermee gebeuren? Daar komt K2 om de hoek kijken. De software voor business proces management (BPM) van K2 zorgt voor workflows, webformulieren en rapportages. Software robots vormen hierbij een welkome aanvulling. Sterker nog, de nieuwe RPA mogelijkheden zijn het begin van een nieuwe fase in de innovatie van bedrijfsprocessen.

 

Kortom: K2 helpt je om het gehele bedrijfsproces te organiseren, over afdelingen en systemen heen. RPA helpt je om de stappen in het proces veel sneller te kunnen doorlopen. 

 

Hoe vult Thysia RPA in? 

We hebben wereldwijd gekeken naar de markt voor RPA platforms. Op basis daarvan hebben we gekozen voor samenwerking met UIPath, wereldwijd marktleider in RPA. UIPath is ook technologie partner van K2, beide platforms zijn standaard met elkaar geïntegreerd. Zo kan een robot automatisch starten vanuit een K2-taak of kan een robot een K2-taak starten als hij klaar is. Door dit partnership zijn onze klanten verzekerd van een integrale aanpak en oplossing. Bovendien is UIPath toegankelijk, makkelijk schaalbaar en investeren ze enorm in de supersnelle ontwikkeling van hun platform. Daarom zijn ze ook de snelste groeier in RPA.