Circle
Never stop asking Person

Software robots nemen repeterend werk uit handen van de AGF

 

In de AGF zijn al veel logistieke en financiële processen goed geautomatiseerd. Toch vallen er nog steeds de nodige processen ‘tussen wal en schip’. Volgens Luc Meijs van Thysia kan RPA hierbij een belangrijke rol spelen. “Met RPA kunnen we taken automatiseren die op een traditionele manier vaak lastig te automatiseren zijn. Zo voorkom je maatwerk in je ERP of complexe systeemkoppelingen.”

RPA staat voor Robotic Proces Automation. Deze term is niet meteen duidelijk. “RPA gaat over software robots,” vertelt Luc. “Slimme stukjes software, die repetitieve taken voor je doen. Geen fysieke robots dus, maar intelligente programmatuur die je helpt in je werk. Zo kunnen robots inloggen op systemen, informatie lezen en invoeren, files verplaatsen, e-mails versturen en nog veel meer.”

 

De ontwikkelingen op dit gebied gaan heel hard; binnen de markt voor (bedrijfs)automatisering is RPA de snelste groeier. En dat is niet voor niets. “Software robots zijn supersnel, 24/7 beschikbaar en ze maken geen fouten” aldus Luc Meijs “en de toepassingsmogelijkheden binnen de AGF zijn breed.”

 

Thysia richt zich met deze software specifiek op de AGF. “We spreken dezelfde taal als onze klanten, kennen de dynamiek in de sector en vertalen onze branchekennis naar praktische oplossingen.”

 

Eén van de bedrijven die Thysia geholpen heeft met RPA is Eosta, distributeur in biologische groenten en fruit. “We werkten al lang samen met Thysia om processen te automatiseren die niet goed in ons ERP-systeem passen, zo vertelt Joan Duffhues, ict-manager van Eosta. “Denk bijvoorbeeld aan het beheren van klant-artikel eisen of het overzichtelijk bijhouden van onze kwaliteitsdocumenten. De inzet van RPA software is een nieuwe ontwikkeling die we met Thysia opgepakt hebben. Hiermee kunnen we een volgende slag maken in onze procesautomatisering.”

 

Joan geeft het voorbeeld van de zogenaamde stortorders bij het bedrijf. “Tijdens het productieproces valt altijd wel wat product uit wat gestort moet worden. Dat krijgt vervolgens een andere status om daarna intern te worden afgeboekt. Dagelijks gaat dat om honderden regels in het systeem en dat nam al snel 1,5 tot 3 uur tijd in beslag per dag. Eerst wilden we kijken naar een oplossing in het ERP-systeem wat maatwerk vereist. Maar toen kwam Thysia met deze RPA oplossing. Hierin neem een bot in de computer dus het proces over van de werknemer waardoor de tijd van 3 uur naar 5 minuten wordt gebracht.”

 

Behalve de tijdsbesparing kunnen ook schommelingen in het werk veel makkelijker opgevangen worden. Hierover zegt Luc Meijs: “Als binnen AGF-bedrijven het volume aan werk snel toeneemt, dan neemt de hoeveelheid handmatig werk ook sterk toe. Mensen lopen op de toppen van hun tenen, er is geen tijd voor extra controles. Alle tijd gaat op aan extra handelingen in de verwerking en het aantal fouten neemt toe. En als het volume (tijdelijk) daalt dan is het voor bedrijven vaak weer lastig om terug te schakelen in de bezetting.” Volgens Luc kun je met RPA de schaalbaarheid van je bedrijf sterk vergroten. “Wat als je, in aanvulling op je hardwerkende medewerkers, een legertje aan digitale werkkrachten beschikbaar hebt?”

 

Dit is precies wat Joan Duffhues gaat doen bij Eosta. “Software robots kunnen makkelijk extra werk aan, maar vinden het ook prima om een tijdje te wachten op het volgende klusje. De komende periode gaan we samen met ondersteuning van Thysia op verschillende afdelingen aan de slag met RPA.” (TD)