Circle
Never stop asking Person

terugblik jubileumevent 

 

29 mei 2018 

 

Het is 29 mei 2018, half twee ‘s middags. De zon staat hoog en de drones staan al klaar. Een ophaalbrug over een authentieke slotgracht is het eerste wat de gasten zien wanneer ze aan komen rijden. Verscholen in de natuur aan de rivier de Dommel zijn wij te gast in Kasteel Maurick om ons tienjarig jubileum te vieren. In dit blog blik ik terug op een mooie dag met onze relaties.

 
 
Je baan opzeggen en een bedrijf starten

 

We trappen de dag af met een broodjeslunch en een mooi welkomstwoord van Kristian de Lange, directeur en oprichter van Thysia. Hij vertelt over de dappere stap die hij tien jaar geleden zette: hij zei zijn baan op en begon voor zichzelf. Waarom? Omdat hij er energie van kreeg. Energie en een berg enthousiasme. 

 

 

Gezoem van drones en het leven in een kasteel

 

Vroeg in de middag zijn een workshop dronevliegen en een rondleiding door het oude kasteel georganiseerd. Ook hier zien we enthousiasme. De drones scheuren door de lucht en aan aantal gasten krijgt alle ins en outs mee van het leven in een kasteel.

 

 

Een mooi brood bakken


“De bakker staat in de vroegste ochtenduren toegewijd zijn deeg te kneden. Het beste bloem, wat gist en een snufje zout. Het deeg heeft al even gerezen en terwijl de bakkerij zich vult met de geur van versgebakken baguette vormt zich in de oven een groot, warm, goudbruin brood”, vertelt Rainier, directeur van Thysia, tijdens zijn presentatie. “Dát is wat wij met onze werknemers willen doen: ze zich laten ontwikkelen en ontplooien, zodat als ze hier ooit weggaan, ze verder trekken met een rugzak vol kennis en kunde.” Voor Rainier is het heel duidelijk waarom hij zich twee jaar geleden heeft aangesloten bij Thysia: om bij te dragen aan die ontwikkeling. Kristian kijkt terug op de afgelopen tien jaar en hij vertelt dat hij trots is. Trots op ons tienjarige bestaan. Trots op ons enthousiaste team. Trots op het werk wat we doen. En trots op waarom we doen wat we doen. Trots mag Kristian zeker zijn, het is niet niks om zo'n succesvol bedrijf op te bouwen. 

 

 

Duurzaamheid als inspiratie


Een zelfde soort trots en enthousiasme zinderde door de zaal tijdens een bevlogen presentatie van Peter Stijkel, Michaël Wilde en Joan Duffhues van Eosta B.V.. Als gastsprekers vertelden zij over hun prachtige bedrijf en onze langdurige samenwerking. Eosta wil niet alleen bijdragen aan gezonde voeding, maar ook aan een beter milieu en sociale verantwoordelijkheid. Met de sustainability goals verweven in hun bedrijfsstrategie en werknemers met hart voor de planeet dragen zij telkens opnieuw bij aan een betere wereld.

 

 
Elke dag een sprongetje


De presentatie van Eosta wordt gevolgd door een interview met onze eigen mensen. ‘Waarom werken onze mensen eigenlijk bij Thysia?’ was de vraag. De een doet het om zichzelf te ontwikkelen (tot een mooi brood), de ander voor de voldoening die het geeft om klanten te helpen en weer een ander omdat hij er gewoon ongelooflijk veel plezier in heeft. “Ik maak elke dag een sprongetje. Het geeft zoveel energie!”, aldus Remco, Solution Consultant bij Thysia.

 

 

Een mooi voornemen van Remco om een glaasje champagne bij te drinken en de dag af te sluiten met een feestelijke borrel. Onze verjaardag moeten we natuurlijk wel vieren met een hapje, drankje en goede gesprekken. Nog nagenietend kijken wij terug op een mooie zomerse dag met meer dan welkome gasten en een programma dat als een puzzel in elkaar paste. Op naar de volgende tien jaar!