Wial kiest voor Thysia klantenportaal

 

Circle
Never stop asking Person

Wial kiest voor Thysia klantenportaal

Wial kiest voor Thysia om een nieuwe versie van het klantenportaal, Wial Online, te realiseren. Bepalend voor deze keuze is het de bredere platform benadering van Thysia met K2. Dit biedt ook toegevoegde waarde voor de verbetering van interne processen. Bovendien geeft het low-code platform Wial de mogelijkheid om oplossingen zelfstandig te onderhouden en uit te breiden.

 

 

Over Wial

 

Wial is specialist in het verzorgen van de logistieke waardeketen voor bedrijven. Waar de klanten van Wial de commerciële concepten bedenken, verzorgt Wial de operationele ondersteuning en uitvoering. Wial maakt gebruik van een klantportaal dat voor de klanten bedrijfskritisch is. Wial wil de toegevoegde waarde voor de klanten verder vergroten door een complete procesondersteuning online aan te bieden voor alle diensten op het gebied van logistiek, fulfilment en print & mail.   

 

 

Wial Online

 

De implementatie van Wial Online hangt samen met de vervanging van het huidige backoffice. Tegelijk met de vervanging van het ERP, wordt de nieuwe versie van Wial Online ingericht op basis van K2 software. Met K2 wordt in de Business Process Management (BPM) behoefte van Wial voorzien, wordt waardevolle informatie uit diverse bronsystemen gericht aangeboden en mobiel beschikbaar gesteld. Daarnaast integreert K2 ook naadloos met SharePoint (binnen Office 365).

Het resultaat van het nieuwe klantportaal is een compleet geïnstalleerde omgeving met portaal, content management en BPM & Apps modules. Alle onderdelen van de oplossing zijn configurabel en kunnen (naar keuze) draaien op de infrastructuur of in een cloud omgeving.

 

 

Waarom deze keuze?

 

Ruben de Baat, IT manager bij Wial, vertelt waarom gekozen is voor Thysia en K2. "Het oude klantportaal van Wial was aan vervanging toe aangezien wij hiermee niet de gewenste stappen konden zetten die wij voor ogen hadden. Wij wilden graag de productiviteit van de medewerkers verhogen en daarnaast ook online eenvoudiger samenwerken met klanten en onze partners".

Wial wilde ook een andere weg inslaan en niet langer vastzitten in maatwerk en eiland automatisering. "Voor het oude portaal hadden we veel maatwerk in ons ERP. De nieuwe processen die wij voor ogen hadden pasten niet in onze toekomstvisie omdat wij geen maatwerk meer willen. De platform oplossing van Thysia biedt de gewenste uitkomst, zodat maatwerk niet meer nodig is".

Voor de keuze van K2 en SharePoint zegt Ruben het volgende. "Aangezien wij al gebruik maken van Dynnamics NAV was onze ICT al ingericht op Microsoft. Bij het zoeken naar een oplossing om alles te vernieuwen hadden we hierdoor een voorkeur voor een platform van Microsoft en zo kwamen we uit bij K2. Daarnaast biedt K2 de mogelijkheid om te integreren met SharePoint en biedt dit voor ons veel mogelijkheden. Zo zijn wij tot de keuze gekomen voor een combinatie van beide platformen".

 

 

De kracht van het K2 platform in samenwerking met SharePoint

 

Dit frontoffice platform van Wial bestaat uit K2 en het Navision integratie component van Thysia. De combinatie van K2 en SharePoint zorgt ervoor dat documentmanagement, digitale formulieren, werkstromen en proces- en management-informatie als integrale oplossing binnen Wial gebruikt kan worden. Dit maakt de weg vrij om nieuwe markt- en productconcepten te ontwikkelen. SharePoint biedt de basis voor portalen en document management. K2 is het kloppend hart voor de processen en mobiele apps. Met K2 worden digitale formulieren, werkstromen en integraties snel en flexibel gerealiseerd. Dit wordt gedaan door middel van configuratie, dus zonder te programmeren. K2 is dan ook een zogenaamd "low code platform". Ook voor Wial bleek dit grote voordelen te hebben:

"Aangezien wij intern geen personeel hebben dat software kan ontwikkelen en omdat het prijzig is om het ontwikkelen van software uit te besteden biedt K2 voor ons een goede oplossing. Met K2 kunnen wij zelf toepassingen flexibel en snel ontwikkelen, implementeren en ook aanpassen".

 

 

De keuze van Wial voor Thysia

 

"Vanwege strategische ontwikkelingen bij ons hebben we nieuwe wensen en eisen gekregen", zegt Ruben de Baat. "Doordat wij een complete procesondersteuning willen bieden aan de klant is voor ons digitale innovatie heel belangrijk. Wij willen onze toegevoegde waarden vergroten voor onze klanten met betrekking tot diensten op het gebied van logistiek, fulfilment en print & mail.

Ruben de Baat vertelt waarom er is gekozen voor Thysia. "De aanleiding van het eerste contact is dat Thysia bij ons bekend was om haar expertise en oplossingen met betrekking tot SharePoint portalen in combinatie met Dynamics NAV. Na Thysia te hebben uitgenodigd voor een oriënterend gesprek over onze ICT vraagstukken hebben ze samen met ons een breder perspectief uitgewerkt. Dit voegde voor ons zo veel waarde toe, dat we besloten hebben tot het partnership met Thysia".

 

 

Over Thysia

 

Thysia is strategisch partner van K2 en Microsoft en richt zich op digitale innovatie. Thysia is gespecialiseerd in frontoffice toepassingen op het SharePoint en K2 platform. Wilt u meer informatie of eens met ons spreken over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op via de button hieronder.